Crna hronika

STIGLA TRAGIČNA VIJEST, GLUMICU PRONAŠLI MRTVU: Obožavatelji u suzama, OBJAVILI JEZIVE DETALJE

Jedna od najpopularnijih japanskih glumica Yuko Takeuchi preminula je u 41. godini u svom domu u Tokiju.

Njeno beživotno tijelo pronašao je u ponedjeljak ujutro njezin suprug, glumac Nakabayashi Taiki.

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdile okolnosti smrti. Uzorki smrti nije poznat, ali se sumnja na ubistvo, piše BBC, pozivajući se na japanske medije

“Njena iznenadna smrt sve nas je šokirala, jako nas je pogodila ova tužna vijest”, saopćili su iz njene agencije Stardust Promotion.

Takeuchi je tri uzastopne godine osvajala nagradu japanske Akademije za najbolju glumicu, a u rodnoj je državi bila jako popularna.

Pojavila se u desecima filmova i TV serija, a proslavila se i kultnim japanskim hororom Rignu, koji je 2002. godine dobio i svoju američku verziju kao Krug.

Glumila je i u seriji Miss Sherlock iz 2018. godine te se pojavila kao ženska verzija Sherlocka Holmesa, a prije samo dva mjeseca pojavila se i u filmu The Confidenceman JP: Princess.

Yuko je iza sebe ostavila dvoje male djece.

Iako samoubistvo nije potvrđeno u slučaju ove glumice, ono je u posljednje vrijeme uzrok smrti brojnih japanskih talenata, uključujući glumicu Sei Ashina ranije ovog mjeseca, glumca Haruma Miuru u srpnju i hrvačku zvijezdu Hanu Kimuru u maju, prenosi Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh