Crna hronika

Bivši golman Željezničara podletio pod kamion, doktori mu spašavaju obje noge

Pjanić je zadobio teške povrede obje noge i doktori mu ih pokušavaju spasiti

Saobraćajna nesreća - Zenicablog

Portal Zenicablog je jutros objavio vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao bivši fudbalski golman Amel Pjanić (35).

On je u Ovnaku kraj Viteza vozeći Opel Astru podletio pod kamion koji je vozio u suprotnom smjeru. Pjanić je zadobio teške povrede obje noge i doktori mu ih pokušavaju spasiti, ali je izvan životne opasnosti.

U direktnom sudaru “Opel Astre” i kamiona sa “labudicom” koji je prevozio teške građevinske mašine, teške povrede obje noge i više povreda tijela zadobio je, prema zvaničnim podacima, vozač putničkog automobila, 35-godišnji A.P. iz Zenice.

Kako Zenicablog saznaje, povrijeđeni je dugogodišnji nogometni golman iz Zenice i nekadašnji golman mladih selekcija bh. reprezentacije Amel Pjanić, koji je osim branjenja boja zeničkih klubova NK Čelik i KF Zenica City, branio i u Željezničaru, Travniku, Rudaru iz Kaknja, Igmanu iz Konjica, te na kraju karijere i u Moševcu iz Maglaja.

Ponikao je u redovima zeničkog Čelika kroz čije sve omladinske selekcije je prošao, što ga je dovelo i do nastupa u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine u nekoliko kategorija tokom godina. U kadetskoj selekciji BiH bio je i kapiten.

Prije dvije godine, za vrijeme igranja u Moševcu, dospio je na naslovnice BiH medija jer je u pobjedi svoje ekipe protiv Jedinstva (8:0) u Drugoj ligi Federacije postigao posljednji gol iz slobodnog udarca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh