Crna hronika

Kraljica džeparoša pokušala da se ubije u KPZ Banjaluka: Sabahetu čuvari spasili u zadnji čas

Sabaheta Džindo, poznatija kao Kraljica džeparoša, pokušala je da izvrši samoubistvo u KPZ Banjaluka.

Sabaheta Džindo - Avaz.ba

Tragediju su spriječili zatvorski policajci koji su na vrijeme reagovali. Kako se navodi, Džindo je pokušala da se objesi u kupatilu pritvorske jedinice KPZ gdje boravi nakon što joj je nedavno određen pritvor zbog krađa.

Džindo je u jutarnjim satima bila u kupatilu pritvorske jedinice i dežurna policajka prva je primijetila da se nešto sumnjivo događa. Naime, Džindo je zaklonila pogled tako što je otvorila vrata toaleta, a na pitanje policajke šta radi odgovorila je da nešto popravlja“, objasnio je izvor “Srpskainfo” iz banjalučkog zatvora.

Nakon toga je dežurna policajka obavijestila kolege pa su zajedno ušli u pritvorsku ćeliju. Potom je uslijedio šok. Zatvorski policajci su Sabahetu Džindo zatekli na stolici sa čaršavom koji je namjeravala da stavi oko vrata. Na sreću, tragedija je izbjegnuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh