Crna hronika

U BUGOJNU DAN ŽALOSTI ZBOG SMRTI OCA I DVA SINA IZ PORODICE DURAKOVIĆ

Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno, povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila bugojansku porodicu Duraković, čija su tri člana preminula od posljedica infekcije koronavirusom, proglasio je Dan žalosti u ovoj općini.

hayat

Svi smo svjedoci nemilih događaja koji potresaju ovih dana našu općinu. Danas, 8. septembra, Bugojno je izgubilo još jedan mladi život, odnosno treću žrtvu u porodici rahmetli Hajrudina Durakovića. Zbog ogromne tuge i žalosti koja je zadesila ovu porodicu, kao i sve druge porodice koje su u Bugojnu izgubile svoje najdraže zbog nesreće uzrokovane pojavom COVID-19, na području općine Bugojno proglašavam 9. septembar 2020. godine Danom žalost za sve žrtve koronavirusa – saopćio je načelnik Bugojna.
Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Općina Bugojno i drugim javnim mjestima.Podsjetimo,u Klinici na Podhrastovima u 41. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Haris Duraković.
Harisov godinu stariji brat Adis, fudbalski sudija, preminuo je prije pet dana, dok je tri dana ranije ukopan i njihov otac Hajrudin,piše Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh