Crna hronika

Emotivni oproštaj / Nakon nezapamćene tragedije porodice Duraković: “Nemam više volje za životom…”

Velika bol pogodila je poznatu porodicu Duraković iz Bugojna.

Haris Duraković - Facebook

Nakon oca Hajrudina (66) i njegovog sina Adisa (42), jutros je preminuo i Hajrudinov drugi sin, a Adisov godinu mlađi brat, Haris Duraković.

I Haris je, kao i njegov otac i brat, bio pozitivan na COVID-19.

Kako smo pisali, Adis Duraković, nogometni sudija, a kasnije i futsal trener, preminuo je 3. septembra u 42. godini. Dženaza Adisu Durakovću obavljena je 4. septembra u Glavicama kod Bugojna.

Tri dana ranije tu je ukopan i Hajrudin, koji je također preminuo od posljedica zaraze koronavirusom, a sutra će na istom mjestu biti klanjana dženaza i Harisu.

Njihova supruga i majka, Emira, nalazi se u bugojanskoj bolnici.

Još uvijek ne zna strašnu istinu.

Amidjino,
Niti imam rjeci sta za reci, niti vise volje za životom i životnom borbom i iskušenjima.

Ljubi te tvoj amidja.

Objavljuje Kemal Kemo DurakovicUtorak, 8. rujna 2020.

U nepunih deset dana, tri muška člana porodice Duraković su preminula.

Iza Adisa je ostalo troje, a iza Harisa dvoje djece. Bugojno od posljednjeg rata ne pamti ovakvu tragediju.

Amidžino, niti imam šta za reći, niti (imam) više volje za životom, životnom borbom i iskušenjima. Ljubi te tvoj amidža“, napisao je na društvenim mrežama Kemal Kemo Durakovć, Hajrudinov brat i amidža rahmetli Adisa i Harisa, a povodom vijesti o smrti još jednog člana njegove porodice.

Kemal Duraković je bh. javnosti poznat kao predsjednik Udruženja “Švicarac” i dugogodišnji borac za prava ljudi koji su ojađeni kreditima u švicarskim francima.

Hajrudinov treći sin Džemal je prebrodio najgore i pušten je na kućno liječenje…

Čuvajte se, zaista je korona bliže vama, no što i mislite“, napisao je ranije Kemal Duraković dok se Haris još uvijek borio za život.

Njegovu potresnu poruku od subote prenosimo kao još jedno upozorenje svim “nevjernim Tomama“, kakve užasne tragedije može prouzročiti pandemija koja je pogodila cijeli svijet…

Neslužbeno, porodica se zarazila na svadbi bliskog člana porodice, ali takve informacije nisu potvrđene i zasad su u domenu spekulacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh