Crna hronika

Monstruozan slučaj majke koja je ubila petero djece u Njemačkoj ,ne prestaje izazivati zaprepaštenje

Policija je, podsjetimo, jučer rano popodne otkrila tijela petero djece u stanu u njemačkom Solingenu. Za njihovo ubojstvo je osumnjičena 27-godišnja majka, protiv koje je sad podnesen nalog za uhićenje, a ona se trenutno nalazi u bolnici. Teško je ozlijeđena nakon što se, nakon ubojstava, bacila pod vlak u 30-ak kilometara udaljenom Düsseldorfu. Samo je jedno od šestero djece, 11-godišnji dječak, preživjelo.

index

Policajci su pronašli djecu u krevetićima, zbog prizora koji su zatekli treba im stručna pomoć
Kazali su kako su policajci pronašli djecu u krevetićima. Prizor koji su zatekli bio je toliko stresan za policajce da im je potrebna stručna pomoć, poručili su istražitelji na presici, prenosi Süddeutsche Zeitung.

Heribert Kaune-Gebhardt iz tužiteljstva rekla je kako je tijekom autopsije utvrđeno da su se djeca gušila i da su bila otrovana tabletama. Još se uvijek ne zna kojim se sve redoslijedom odvijalo. Toksikološki nalazi se još uvijek čekaju.

Djeca su od dva različita oca
Istražitelji u ovom trenutku sumnjaju da je majci propao brak i da ju je to slomilo emotivno i psihički. Preminula djeca su od dva različita oca. Prije godinu dana rastala se od muža koji je bio otac četvero ubijene djece.

Bili su poznati socijalnoj službi. “Obitelj je primala svu potrebnu pomoć od grada Solingena”, rekli su danas iz Grada, bez dodatnih detalja.

“U nijednom trenutku nije bilo nikakvih zapažanja o abnormalnostima ili o potencijalnom riziku za djecu”, rekli su.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Policija nedavno intervenirala zbog obiteljskih razmirica, sumnja se da je majka imala emocionalni slom
Spiegel, pak, piše kako je muža, u vrijeme kad su se razilazili, prijavila za krađu te da je policija i nakon toga intervenirala zbog obiteljskih razmirica.

U ovome se trenutku sumnja da je majka počinila ubojstvo u stanju emocionalnog sloma.

Dječak se spasio samo zato što je u vrijeme ubojstva bio u školi?
Ubijene su tri curice u dobi od 18 mjeseci, dvije i tri godine te dva dječaka stara šest i osam godina. Šesto dijete, 11-godišnji dječak, vjerojatno je pošteđeno samo zašto što je bio u školi za vrijeme zločina, rekao je šef policijskih istražitelja Marcel Maierhofer. Pretpostavka ipak još nije do kraja potvrđena.

Prema nekim informacijama dječak je poslije bio u društvu majke na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu, a potom se samo odvezao baki u Mönchengladbach.

Žena je sve priznala svojoj majci preko WhatsAppa?
Upravo je baka ubijene djece pozvala policiju nakon što joj je kći navodno sve priznala preko WhatsAppa porukom u kojoj je napisala kako “više ne može”. 27-godišnjakinja je u tom trenutku već napustila stan.

Otprilike 15 minuta prije nego što je policija otkrila mrtvu djecu, bacila se pred vlak na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu. Preživjela je pokušaj samoubojstva i trenutno je na njezi u bolnici, teško ozlijeđena. S njom policija još nije uspjela razgovarati. Naloga za uhićenje je izdan danas, a tužitelj Kaune-Gebhardt rekao je kako još nije odlučeno hoće li majku prebaciti u zatvorsku bolnicu.

Potreseni dječak iz susjedstva
Koliki su šok ova ubojstva izazvala u zajednici možda najbolje svjedoči izjava 13-godišnjeg dječaka koji živi u susjedstvu mjesta zločina. Ispričao je da je poznavao dvije ubijene djevojčice i dječaka.

“Igrao se jučer tu vani. Još jučer je bio vani”, ponavljao je dječak novinarima njemačke Spiegel panorame o jednom od ubijenih dječaka ispred zgrade u kojoj se dogodio stravični zločin.

U Solingenu, njemačkom gradu koji se još dugo neće oporaviti od stravičnog ubojstva, u 17 sati održana je minuta šutnje za ubijenu djecu. Ljudi su ostavili cvijeće i svijeće u sjećanje na petero djece čiji je život tragično prekinut u četvrtak,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh