Crna hronika

Monstrum iz Prijedora osuđen na višegodišnju robiju: Pet godina zlostavljao sestričinu

Zlostavljanje devojčice trajalo je do njenog punoljetstva, kad je odlučila da progovori, iako ju je majka savjetovala da to ne čini.

Djevojčica - Ilustracija / Hrvatska-danas.com

Prijedorčanin V. Z. (36) osuđen je u Okružnom sudu u ovom mjestu na jedinstvenu kaznu od 12 i po godina robije zbog četiri teška krivična djela se*sualnog zlostavljanja sestričine, koje je trajalo punih pet godina.

Identitet optuženog, zbog zaštite identiteta žrtve, nije otkriven.

Punih pet godina trajalo je se*sualno zlostavljanje nesretne djevojčice, a sve je počelo kada je imala 13 godina – otkrio je izvor iz policije.

Optuženi je imao “polne radnje” sa sestričinom u svojoj kući na širem području Prijedora.

Izvor iz policije objasnio je da je čitav slučaj otkriven prošle godine, kada je policija uhapsila V. Z. u jednom selu kod Prijedora.

Sve je počelo kada je nesretna djevojčica imala 13 godina. Roditelji su je odvodili na selo, gdje ju je ujak čuvao. To je tokom postupka uzeto kao posebno otežavajuća okolnost, jer je optuženi na brutalan način godinama iskorišćavao povjerenje koje mu je ukazala bliska rodbina – objasnio je izvor iz istrage.

Se*sualno zlostavljanje djevojčice trajalo je do njenog punoljetstva, odnosno punih pet godina, kada je policija došla do šokantnih informacija.

Majka nagovarala kćerku da ne ide u policiju

– Ono što je posebno začuđujuće jeste da je majka pokušavala da odgovori svoju kćerku da prijavi ujaka monstruma. Ipak je djevojka smogla snage i pored svih pritisaka odlučila da ispriča sve detalje, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim – dodao je izvor iz istrage.

Pored toga što je majka odgovarala kćerku da prijavi ujaka, djevojčica je doživljavala i prijetnje od ujaka da nikome ne priča o onome što se događalo u kući strave i užasa.

Tokom istrage, što je potvrdila i prvostepena presuda, optuženi V. Z. je prijetio djevojčici, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh