Crna hronika

Preminuo profesor koji je čekićem pretukao uposlenice gimnazije u Tuzli

Na tijelu nema nikakvih tragova nasilja, niti izjave svjedoka ukazuju na bilo šta sumnjivo

Fuad Isabegovic-hapsenje-Screenshot-YouTube

Preliminarni nalaz obdukcije tijela 51-godišnjeg Fuada Isabegovića, pritvorenika iz Poslovne jedinice ‘Kozlovac’ KPZ-a Tuzla, koji je jučer preminuo u UKC-u Tuzla, ukazuje na to da je uzrok smrti najvjerovatnije trovanje.

Pronađen je u besvjesnom stanju, a prve sumnje bile su da se predozirao narkoticima.

O događaju je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, a istraga o ovom događaju je u toku.

Ovu informaciju potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

“On je prije dva dana hospitaliziran u UKC Tuzla, gdje je jučer preminuo. Naređena je obdukcija, a preliminarni rezultati zasad ukazuju da se radi o trovanju. Na tijelu nema nikakvih tragova nasilja, niti izjave svjedoka ukazuju na bilo šta sumnjivo. Međutim, sačekat ćemo i zvanični nalaz obdukcije i poslije toga će se vidjeti da li će se eventualo raditi toksikološko ili neko drugo vještačenje” – kazao je Arnautović, prenosi Tuzlanski.ba.

Podsjetimo, Isabegović je bio profesor Engleskog jezika u gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli, a sumnjičio se da je početkom prošle godine napao direktoricu i pedagogicu ove škole, te ih čekićem udarao po glavi.

Prema do sada još uvijek nepotvrđenim informacijama navodni motiv za ovaj fizički napad bio je disciplinski postupak koji se u školi vodio protiv Isabegovića, kojem je prijetila suspenzija sa radnog mjesta.

Pedagogica i direktorica tada su zadobile teške tjelesne povrede i operirane su u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla, a Isabegoviću su se na teret stavljala dva pokušaja ubistva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh