Crna hronika

Napisao “Pamtite me po dobrom” pa ubio bivšu i sebe

Pamtite me po dobrom, napisao je u noći između četvrtka i petka na svom Facebook profilu Zuhdija Dervić (43) iz Bužima, nakon čega je u Bihaću automatskom puškom ubio svoju bivšu partnerku Mevlidu B. (46) pa potom presudio sebi.

nezavisne

Da po dobrom neće biti upamćen, svjedoče brojni komentari ispod njegove fotografije i objave, gdje su mu poručili da je ubica i kukavica te da je ostavio djecu bez majke.

“Alah te kaznio! Smradu jedan! Ostadoše dvoje djece siročad. Jadna djeca, ubi im zlotvor majku”, navodi se u komentarima.

Prema prvim rezultatima istrage, zločin se dogodio oko 1.30, kada je Bužimljanin, kako se smatra, upucao četrdesetšestogodišnjakinju na njenom kućnom pragu u bihaćkoj Ulici Nerkeza Smajlagića, poslije čega je izvršio samoubistvo.

Policija je nakon pucnjave pronašla dva tijela. Prema nezvaničnim informacijama, na tijelima su uočene prostrelne rane na grudnom košu.

Objavljena je u petak izjava izvora bliskog istrazi, koji je otkrio da sve zasad ukazuje na to da se radi o zločinu iz strasti.

“Njih dvoje su se zabavljali, a nedavno ga je napustila, što on, očigledno, nije mogao podnijeti. Poslije toga Zuhdija je na sve moguće načine pokušavao da se pomiri s voljenom”, otkrivaju izvori bliski istrazi.

Kako dodaju ovi izvori, Zuhdija je Mevlidu proganjao, dolazio joj ispred kuće, zvao je telefonom.

“Međutim, ona nije htjela ni da čuje za pomirenje, a u međuvremenu je našla novog partnera”, rekli su izvori bliski istrazi. Kako je u petak objavljeno, iza nastradale su ostala djeca koju je imala iz prvog braka,pišuNezavisne

Lokalni mediji objavili su da je ubijena žena bila u posjeti kod porodice, a inače je živjela u inostranstvu. Navodno je, tokom Zuhdijinog krvavog pira, u kući spavala Mevlidina porodica, uključujući njenu majku i brata.

Snežana Galić, načelnica Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, potvrdila je da su u ranim jutarnjim satima u gradu Bihaću pronađena dva beživotna tijela. Dodala je da je završen uviđaj te da će biti izvršena obdukcija oba tijela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh