Crna hronika

Sunita Hindić za ubistvo Nine Ivankovića osuđena na tri i po godine zatvora

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsjedavao Elis Sultanić izreklo je danas presudu Suniti Hindić (21) iz Travnika za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi na Buni kod Mostara.

Sunita Hidnić - Bljesak.info

Ona je osuđena na tri i po godine zatvora. Sudsko vijeće Kantonalnog suda je ovo krivično djelo okarakterisalo kao ubistvo iz nehata.

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh