Crna hronika

Bh. državljani pokušali prokrijumčariti Austrijanku

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje državljanke Republike Austrije na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Policajac popravlja automobil - NoviZivot.net

Žena je otkrivena u prtljažniku BMW-a, austrijskih nacionalnih oznaka, prilikom detaljnog pregleda na drugoj liniji graničnih provjera. Spomenuta državljanka Austrije nije ispunjavala uvjete za ulazak u BiH, jer nije posjedovala potvrdu o negativnom testu na covid-19, a pokušali su je prokrijumčariti A.S. (1989.) i A.K. (1996.), državljani BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje osoba”, prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, A.S. i A.K. su uhpšeni i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o kaznenom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanki Austrije odbijen je ulazak u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh