Crna hronika

Devet austrijskih policajaca u izolaciji zbog uhapšenog Bosanca

Odjeljenje austrijske policije za borbu protiv trgovine narkoticima organiziralo je opsežnu akciju u Beču.

Austrijska policija-Nezavisne

Najprije je na području Wilhelmstrassea uhapšen 31-godišnji Austrijanac i šest njegovih mušterija zbog prodaje i posjedovanja heroina.

Ispitivanjem uhapšenih austrijska policija otkrila je još dvoje posrednika u nedozvoljenoj trgovini: 32-godišnjeg muškarca i 29-godišnju ženu, oboje državljani Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Bosanci zaustavljeni su i uhapšeni dok su napuštali stambenu zgradu u Meidlingu.

“Pružali su snažan otpor policiji koja je morala upotrijebiti silu”, izvijestila je bečka Državna policijska uprava.

Tu nije bio kraj ovom slučaju. Tokom ispitivanja u stanici, 32-godišnji Bosanac je policajcima “uhvatio muštuluk” da je pozitivan na virus Covid-19!

Uslijedilo je testiranje osumnjičenog u Socijalno-medicinskom centru Jug (Kaiser-Franz-Josef-Spital). Test je potvrdio da je Bosanac pozitivan pa je devet policajaca moralo otići u izolaciju. Osim trgovine drogom, Bosancu sada prijeti i optužnica za namjerno širenje virusa Covid-19, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh