Crna hronika

Drama na pumpi u Sarajevu: U pucnjavi teško povrijeđen radnik

Radnik benzinske pumpe “Hifa-petrol“ u ulici Zabrđe, u sarajevskoj općini Novi Grad čiji su inicijali E. DŽ. teško je povrijeđen usljed upotrebe vatrenog oružja od nepoznatog lica, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

Pumpa Hifa Petrol - Radiosarajevo

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u potkoljenice desne noge i gdje je zadržan na daljem liječenju.

O ovom događaju policija je obaviještena jučer u 2 sata, a dolaskom na lice mjesta ustanovljeno je da je nepoznato lice, uz prijetnju pištoljem, prisilio zaposlene na pumpi A.Ć. i E.DŽ. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu E.DŽ. pružio otpor nepoznatom licu, koje je upotrijebilo vatreno oružje i nanijelo povrede zaposlenom na pumpi.

Nepoznato lice se, nakon upotrebe vatrenog oružja, ništa ne otuđivši udaljilo u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na licu mjesta obavili uviđaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te identifikaciji i pronalasku izvršioca, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh