Crna hronika

Jelka Milićević: “Bukvarević je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa”

“I u vrijeme kada nismo svi isto razmišljali, naš Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa…

Jelka Milićević - Screenshot

Naš dragi i poštovani ministar Salko je zasigurno osoba koja je svojim radom i stavom dobila simpatije cijele Vlade Federacije BiH, kazala je na današnjoj komemoraciji u Sarajevu federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, ministrica finansija i potpredsjednica Vlade FBiH Jelka Milićević, javlja “Fena”.

I u vrijeme kada nismo svi isto razmišljali, naš Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa. Posao koji je radio sa borcima uistinu nije bio lagan. Govorio je da se tu radi o pojedinačnom čovjeku, o njegovoj sudbini i da je bolje za nekoga pogriješiti i dati mu pravo koje mu možda i ne pripada, nego nekoga zakinuti za pravo koje mu pripada“, istakla je Milićević.

Takav je bio, dodala je, odgovoran, temeljit i “ljudski“ u poslu, takav je bio i za svoju obitelj.

Prosto je neshvatljivo da je za samo deset dana preselio u drugi svijet i iza sebe ostavio puno ljudi koji ga vole, poštuju i podržavaju“, kazala je Milićević, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je istakla, to je kao u stihovima pjesnika koji kažu: “Gdje ja stadoh, ti ćeš proći. Što ne mogoh, ti ćeš moći. Kud ja nisam, ti ćeš doći. Što ja počeh, ti produži. Još smo dužni, ti oduži.“

Dragi prijatelji, svi imamo istu zadaću, da naš ministar Salko Bukvarević ostane u sjećanjima onakav kakav je i bio. Jednostavan, odgovoran i čestit čovjek Bosne i Hercegovine. Neka počiva u miru“, istakla je Milićević.

Komemoracija će danas biti održana i u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u 15 sati. Dženaza Bukvareviću biće klanjana u 16.30 sati u haremu Džindić džamije u Tuzli gdje će biti i ukopan.

Ministar Bukvarević je 22. jula primljen u izolatorij kao težak bolesnik zaražen koronavirusom, a potom je i priključen na respirator. Preminuo je u srijedu ujutru.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Od 2015. obavljao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh