Crna hronika

Novi detalji: Uhapšeno pet osoba zbog pogibije dva radnika na Stupu

Završen je uviđaj na Stupu, područje općine Ilidža, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nesreća na Stupu - Radiosarajevo

Podsjetimo, na mjestu izvođenja građevinskih radova dva radnika su smrtno stradala u ulici Nikole Šopa danas oko 11.30 sati.

Sarajevska policija saopćila je da su stradali M. Đ. rođen 1962.godine i E. B. rođen 1994., dok je treći radnik, A. M. rođen 1962.g., zadobio teške tjelesne povrede.

On je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Zbog sumnje da su počinili “Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine” u vezi sa krivičnim djelom “Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova” iz člana 326 istog zakona, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima lišili su slobode pet osoba, piše “Radiosarajevo“.

Oni su smješteni u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode

Uprave policije MUP-a KS, te će, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nad istim tokom narednog dana biti nastavljena kriminalistička obrada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh