Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv Semira Efendića

Optuženi se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe

Semir Efendiić - Twitter

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

– Optuženi se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je dana 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E. S. koji je od zadobijenih povreda preminuo – saopćeno je.

Podsjećamo, sredinom marta 2018. godine načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić je u sarajevskom naselju Grbavica usmrtio starijeg muškarca.

Efendić je vozilom marke “VW Golf” udario pješaka S.E. iz Sarajeva (1941.) prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nakon čega je preminuo u bolnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh