Crna hronika

OGLASIO SE SUPRUG PREMINULE PORODILJE, USPIO JE SAMO OVO REĆI: Bila je negativna na koronu, EVO ŠTA SE DESILO

Saša P, suprug preminule porodilje Aleksandre (27) je u telefonskom razgovoru za Kurir rekao da još nije svjestan tragedije koja ga je zadesila i da ne može da prežali smrt supruge i bebe.

Ljudi mu nude pomoć sa svih strana, ali, kako kaže, za njega pomoći nema:

– Svi prijatelji i kolege, od Niša do Beograda, angažovali su se da mi pomognu, ali meni pomoći nema – rekao je on i dodao da još uvijek nije svjestan nesreće koja ga je zadesila.

Podsjećamo, trudnica A.P. (27) iz doljevačkog sela Orljane, koja je u teškom stanju priključena na respirator na odjeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju u Kliničkom centru Niš zbog sumnje na koronavirus, porodila se juče, a novorođeni sin je odmah posle porođaja, nažalost, preminuo. Jutros, u 8:55, i majka je, takođe, izgubila bitku za život.

Doktor Janković: Njeno stanje se od prijema pogoršavalo

Direktor Klinike za anesteziju i reanimaciju prof.dr Radmilo Janković kaže da je porodilja posljednjih nedjelju dana bila u intenzivnoj nezi gde su ona i beba bile na 24-časovnom monitoringu, praćena od strane akušera i intezivista. Nakon hitnog carskog reza, beba je nažalost preminula, a stanje majke je i prije samog porođaja bilo kritično, sem pogoršanja gasne razmjene, bolest je dobila i sistemski karakter, rekao je dr Janković,kako piše Kurir.

On je dodao, s obzirom na to, da je veliko interesovanje javnosti, kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od ljekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a tijelo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh