Crna hronika

PRIJETI MU DO GODINU ZATVORA: U VRIJEME SAMOIZOLACIJE ZATEČEN NA BENZINSKOJ PUMPI

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona optužilo je 26- godišnjeg Elvira H. da za vrijeme pandemije izazvane virusom COVID-19, nije postupio po Rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove kojim se stavlja pod zdravstveni nadzor i zabranjuje mu se kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana.

Hapšenje - Ilustracija/Blogspot.com

– On to nije ispoštovao, te su ga policijski službenici za vrijeme zabrane kretanja zatekli ispred benzinske pumpe TI OIL u ulici Ruđera Boškovića, općina Novi Travnik. Optuženom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije iz člana 226. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a za koje je propisana kazna zatvora do jedne godine – saopćilo je Tužilaštvo SBK, prenosi “Hayat”.

Optužnicu je potvrdio Općinski sud Travnik.


    Facebook komentari

    Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh