Crna hronika

Bujica odnijela dva života: Tragedija kakva se ne pamti

Porodica Bogojević i selo Đakovo kod Kraljeva zavijeni su u crno.

Podivljala Studenica, po svemu sudeći, odnijela je živote Radeta (81) i Smiljke (74) Bogojević iz zaseoka Živička u ovom selu kod Kraljeva.

Tragedija se dogodila u utorak rano ujutru, a telo nesrećne žene pronađeno je juče, 600 metara dalje, zakačeno za dijelove drveta, dok se za njenim suprugom i dalje traga.

Prema svjedočenju komšija i rodbine, sve se dogodilo munjevito. Pred samu nesreću s majkom se čula kćerka Gorica.

– Pozvali smo ih u 5.30 ujutru da proverimo kako su i javila se Smiljka. Rekla je da je voda već došla do praga. Živimo 500 metara od njihove kuće i odmah smo krenuli ka njima. Međutim, kad smo stigli, voda je već opkolila njihov dom, pa ni traktorom nismo mogli da priđemo. Dozivali smo ih, ali se niko nije odazivao – ispričao je zet nastradalog bračnog para Dragan Radovanović.

On vjeruje da ih je vodena bujica pomahnitale rijeke odnijela već u prvom naletu. S njim se slažu i mještani sela i kažu da je Studenica najjača rijeka sa najbržim protokom vode u Srbiji. Kad se takva vodena sila izlije iz korita, onda nosi sve pred sobom,prenosi Novi.

Kako je ispričao predsjednik MZ Studenica Dragan Jevremović, koji je dobro poznavao nastradale, Rade i Smiljka su bili pokretni i dobrog zdravlja. Imaju još jednu kuću dalje od reke, u Đakovu, ali su se jesenas preselili u ovaj objekat kako bi bili bliže kćerki.

– Znam ih kao vredne i poštene. Celog života su se bavili poljoprivredom, iškolovali su decu, dočekali unučiće. Ovde su imali imanje, štale sa stokom, pomoćne zgrade, ćumuranu, strugaru, poljoprivrednu mehanizaciju. Sve je to odnela vodena bujica, sve je nestalo za tren, kao i oni – rekao je on.

Od velikog imanja ostao je samo dio kuće da svjedoči o tragediji koja se dogodila. Komšije Bogojevića su u nevjerici, kao i njihov sin Zoran i kćerka Gorica.

https://www.youtube.com/watch?v=R2-5CnMZlm4&feature=emb_logo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh