Crna hronika

Migranti su me toliko tukli da sam povraćala

Iman Fagin (24), inače balerina, napadnuta 8. juna na Malti

Sarajka Iman Fagin (24) dugo će pamtiti 8. juni, kada su je u blizini Tržnog centra „Robot“ u sarajevskom naselju Dolac-Malta napala trojica migranata.

Prema njenim riječima, brutalni napad se odigrao usred dana – oko 13:30 sati. Napadači su joj podmuklo prišli iza leđa i odmah počeli udarati.

Taksista zaustavio vozilo
– Prvo sam pomislila da mi je ruksak zapeo za granu, ali kada sam se okrenula shvatila sam da se radi o napadu. Udarali su me i rukama i nogama, i sve je kratko trajalo, ali meni se učinilo kao vječnost. Toliko su me tukli da sam povraćala – priča u jednom dahu Fagin.

Daleko teže posljedice spriječio je jedan taksista, koji je zaustavio vozilo i istrčao. Migranti su se razbježali, ali su uspjeli uzeti novčanik s dokumentima,piše Avaz.

– U tom metežu, ne mogu se sjetiti koji je bio taksi, da se čovjeku zahvalim. Pozvala sam policiju, potom je stigla i Hitna pomoć, nakon čega sam otišla u Opću bolnicu. Slikali su mi rebra, koja me i danas, dvije sedmice nakon napada, bole. Završila sam s terapijom injekcija. Trebam ići i na slikanje abdomena, kako bi utvrdili da li imam neke unutrašnje povrede – govori Fagin.

Slučaj prijavila policiji
Ova Sarajka, inače, balerina, odlučila je izaći u javnost sa pričom, kako bi građani shvatili šta se dešava na ulicama bh. prijestonice.

– Slučaj sam prijavila u Policijskoj stanici Novo Sarajevo. Policajci su nemoćni. Sve i da pronađu napadače, mogu ih zadržati do 24 sata, jer su strani državljani, a papiri koje imaju često su falsifikati – kaže Fagin i na kraju dodaje:

– Možda bih sve razumijela da sam bila drska, da sam ih provocirala. Ali, ovako, iza leđa prići i tući djevojku, nije u redu – zaključila je Fagin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh