Crna hronika

Uhapšen dvadesetrogodišnjak koji je usmrio pješakinju

Uviđaj na mjestu događaja saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, završen je u 12.50 sati.

Hapšenje - Ilustracija/Twitter

Konstatovano je da je smrtno stradala pješakinja Z.M. rođena 1943. godine, a drugi učesnik saobraćajne nesreće koji je upravljao vozilom marke ‘Audi’ reg. broj. A34-K-375 je A. D. rođen 1997. godine.

Navedeni vozač A. D. je u 14.00 sati od strane policijskih službenika Odjeljenja za saobraćajne istrage, Sektora uniformisane policije, Uprave policije MUP-a KS, lišen slobode zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, te je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Policijski službenici, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza i utvrđivanju činjenica u vezi ove saobraćajne nesreće, te dokumentovanju iste, kažu iz MUP KS, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh