Crna hronika

Smrt majke iz Velike Kladuše potresla BiH, dr. Okanović tvrdi: “Napadi neosnovani”

Veliku Kladušu potresa tužna priča porodice Hozanović.

Indira Hozanović - Radiosarajevo.ba

Četvero djece ostalo je bez majke Indire, a porodica i prijatelji na društvenim mrežama optužili su ljekare iz Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinska pomoć.

Njen suprug Elvedin još se ne može pomiriti s gorkom istinom. Kako je ispričao, ona se nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Tražili su uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, no u Domu zdravlja velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim.

Četvero djece

Indiri je žuč pukla i ona je preminula ostavivši iza sebe četvero male djece.

Dan nakon dženaze na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom.

Porodica najavljuje da će tužiti ljekare iz Doma zdravlja Velika Kladuša za nemarnost, a na društvenim mrežama brojni su negativni komentari na rad ove ustanove.

Kontaktirali smo Evresu Okanović, direktoricu Doma zdravlja Velika Kladuša koja je za “Radio Sarajevo” rekla da su posrijedi neosnovani napadi na nju i ovu ustanovuu.

O njenom liječenju postoji sva dokumentacija i sve tvrdnje da njoj nije pružena adekvatna zdravstvena zaštita su neosnovane i maliciozne. U pitanju su lažne i netačne informacije koje je neko objavio ko zna s kakvom namjerom. Žele nas urušiti nekim neistinama. U svakom slučaju, žao nam je zbog ovog slučaja i suosjećamo s porodicom zbog njihovog gubitka, ali odgovorno tvrdim da je Indiri Hozanović i s medicinske i s zakonske strane pružena sva pomoć“, rekla je Okanović.

Indira je primljena u Službu za hitnu medicinsku pomoć 1. juna u jako lošem zdravstvenom stanju, a ista je direktno iz auta unesena u Službu za hitnu medicinsku pomoć, bez i jednog momenta čekanja na pregled, tvrde iz Doma zdravlja.

Medicinska dokumentacija

Pregledana je od strane dežurnog doktora i doktora specijalizanta iz oblasti urgentne medicine, konsultiran je i doktor interne medicine, pružena joj je sva moguća i raspoloživa medicinska pomoć u skladu s pravilima struke, te je uz pratnju doktora medicine i medicinskog tehničara hitno prevezena u kantonalnu bolnicu, prijem i pregled pacijentice evidentiran je protokolima Službe za hitnu medicinsku pomoć i svi naši navodi su dokumentovani“, kazali su iz Doma zdravlja.

No, dva sata nakon toga, iz Kantonalne bolnice javili su da je pacijentica preminula.

Tvrde i da objavljena fotografija nije nikako mogla nastati tog dana jer pacijentica nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći kao na fotografiji.

Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju.

APEL ZA POMOĆ PORODICI AHMETOVIĆ

Iako ništa ne može nadoknaditi majčinu ljubav, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći, kako bi ovoj dječici barem obezbijedili da im sa materijalne strane ništa ne nedostaje.

Pozivom na telefonski broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za ovu porodicu moguće je donirati 2 KM. Putem portala www.pomoziba.org omogućene su direktne donacije sa kartice, a na linku se mogu pronaći i ostale informacije i dodatni računi putem kojih je moguće izvršiti uplate za porodicu Ahmetović, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh