Crna hronika

U posljednja 24 sata u FBiH novih 18 slučajeva koronavirusa, jedna osoba preminula

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testirano je 579 uzoraka i potvrđeno je 18 novih slučajeva COVID-19.

Koronavirus - PR / Haber.ba

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu (Tešanj) i Tuzlanskom kantonu (Tuzla). U protekla 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj, radi se o starijoj ženi iz Živinica. Do sada je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 35.520 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1042 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavilo se 927 pacijenata, 13 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivnih 76 slučajeva – oboljelih od COVID-19 u FBiH.

Posljednji podaci pokazuju da je virus još uvijek tu i da nastavljamo živjeti u okolnostima stalne prijetnje te stoga moramo biti oprezni i pridržavati se propisanih mjera lične zaštite koje su i dalje na snazi. Održavanjem fizičke distance, nošenjem maske, izbjegavanjem većih okupljanja uz smanjen broj i oprezno širenje mreže kontakata uz često i temeljito pranje ruku i održavanje lične higijene mjere su kojima možemo spriječiti širenje koronavirusa. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge – poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh