Crna hronika

Advija Kalinić koja je umrla prije dva mjeseca bit će ukopana sutra

Advija je preminula 24. marta u kolima Hitne pomoći ispred Doma zdravlja u sarajevskom naselju Ilidža, nakon neuspjele reanimacije.

Advija Kalinić - Facebook

U subotu je završena obdukcija preminule Advije Kanlić, jedne od prvih žrtava koronavirusa u Sarajevu, koja će nakon dva mjeseca biti ukopana sutra. Obdukciju je prema nalogu Zavoda za sudsku medicinu RS patolog Željko Karan.

Advija je preminula 24. marta u kolima Hitne pomoći ispred Doma zdravlja u sarajevskom naselju Ilidža, nakon neuspjele reanimacije. Dva mjeseca porodica Kanlić čekala je obdukciju kako bi bio utvrđen tačan uzrok njene smrti, kako bi je nakon toga sahranili.

Dženaza će biti obavljena u 13.30 sati na mezarju Kovači u Hrasnici.

Njen sin Nezir Kanlić ranije je kazao medijima da se prethodno javljala ljekarima, te da je imala sve simptome koji se mogu povezati sa oboljenjem COVID-19. On tvrdi da nije bila testirana, mada je to zahtijevala. Testiranje je urađeno nakon njene smrti, a test je bio pozitivan, piše “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh