Crna hronika

Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci, rušio krovove u Sanskom Mostu

Za manje od sat vremena, jak olujni vjetar napravio je pravi haos na ulicama Banjaluke. Na sve strane moglo se vidjeti polomljeno granje, a u centru, kod stare Hirurgije na trotoar je palo cijelo drvo.

Nevrijeme u Sanskom Mostu - Facebook

Stranica “Bosnia Storm Chasers” objavila je na Facebooku fotografije i videosnimke nevremena koje je zahvatilo područje Sanskog Mosta, Banjaluke i Prijedora.

Na području Krajine, od danas poslijepodne do prekosutra, očekuju se obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom i grmljavina, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka pozivaju stanovništvo na blagovremeno preduzimanje mjera opreza u cilju lične i zaštite materijalnih dobara, pišu “Nezavisne“.

Područje Sanskog Mosta nešto prije 17 sati je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakim naletima vjetra. Vjetar je prouzrokovao probleme vlasnima lokala kojima je vjetar čupao tende i nosio stolice i inventar sa njihovih ljetnjih bašti.

Vjetrovi brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, na pojedinim mjestima i 90 lomili su i čupali drveće te rušili krovove u većem dijelu zapadne BiH.

Olujni frontalni vjetar u Prijedoru ovog poslijepodneva čupao je ograde i lupao stakla na pojedinim zgradama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh