Crna hronika

Zbog droge i oružja uhapšen muškarac iz Gruda

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona prilikom pretresa porodične kuće u grudskom naselju Višnjica pronašli su veću količinu opojnih sredstava i oružja.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

U kući je pronađeno preko dva kilograma marihuane, automatska puška, nekoliko lovačkih puški i pištolja, te neutvrđena količina novca, potvrdio je u nedjelju “Feni” policijski komesar MUP-a ZHK Milan Galić.

U petak, 22 maja, na području Širokog Brijega, policija je zaustavila muškarca M.P. u čijem vozilu je pronašla oružje i opojna sredstva, nakon čega je izvršen pretres kuće.

Galić je kazao kako je za dio oružja (lovačka puška) muškarac imao dozvolu, dok je ostalo naoružanje držao bez dozvole te da mu slijedi prekršajna i kaznena prijava.

Zbog marihuane ga očekuje kaznena prijava, a zbog oružja i kaznena i prekršajna prijava – kazao je Galić i dodao kako će vještačenjem biti utvrđena količina pronađenog novca u kući.

Pretresu je prisutvovao i dežurni tužitelj ZHK Josip Ančić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh