Crna hronika

U padu putničkog aviona u Karačiju,poginulo 97 osoba, dvije preživjele

Avion je više puta pokušao da sleti na aerodrom u Karačiju, ali bez uspjeha

No image - Haber.ba

U padu putničkog aviona na stambeni kvart u Karačiju poginulo je 97 osoba, dok su dvije preživjele, rekli su danas zvaničnici.

Tijela svih putnika i članova posade su izvučena. Identificirano je 19 tijela, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Pakistana, prenosi AFP.

U avionu “Airbus A-320” kompanije “Pakistan International Airlinesa” bilo je 99 putnika i članova posade.

Avion je više puta pokušao da sleti na aerodrom u Karačiju, ali bez uspjeha. On se sinoć srušio među kuće, nakon čega je uslijedila spasilačka operacija koja je trajala cijelu noć.

Poslije pada plamen i dim zahvatili su avion koji je krilima praktično presjekao krovove kuća. Na lice mjesta prvi su stigli mještani tražeći preživjele,piše Avaz

Kontrola leta u Karačiju saopćila je da je izgubila kontakt sa letjelicom juče poslijepodne oko 14.30 sati po lokalnom vremenu. Avion je letio iz Lahorea ka Karačiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh