Crna hronika

Policija pretresa Remontni zavod u Hadžićima: Turčinu dali u zalog višemilionsku imovinu

Policija Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva KS vrši pretres u Tehničko Remontnom Zavodu u Hadžićima zbog sumnje u zloupotrebe položaja.

Policija FBiH - 6yka.com

Vrši se izuzimanje dokumentacije vezane za sporan kredit u Turskoj.

Kako saznaje portal “Klix“, odgovorni u ovom subjektu nezakonito su založili imovinu fabrike u vrijednosti od više miliona KM privatnom subjektu iz Turske.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je za “Klix” da je po ovom pitanju formiran predmet te da je pretres u toku.

“Klix” je upoznat kako su pojedinci se terete da su založili javnu imovinu da bi od fizičkog lica uzeli kredit od milion KM.

Ugovor je sklopljen tako da se sredstva teško mogu vratiti, a da osoba iz Turske jednostavno može aktivirati hipoteku i prepisati imovinu u Hadžićima na sebe.

Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da se imovina namjenske industrije daje stranom fizičkom licu kao zalog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh