Crna hronika

78-godišnjak optužen zbog spolnog zlostavljanja djeteta

Optužen je zbog počinjenja dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina..

Rijeka - Wikipedia

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.), kojeg tereti da je tokom 2014. na području Primorsko-goranske županije u više navrata počinio bludne radnje prema djetetu (2006.) znajući da njegovu dob.

Optužen je zbog počinjenja dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, saopšteno je u četvrtak iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.

Okrivljenika se, nakon provedene istrage, također tereti da je od septembra 2018. do septembra 2019., iskorištavajući odnos bliskosti i povjerenja, počinio bludnju radnju prema istom djetetu te da je u više navrata pokušavao ponoviti bludne radnje, što je kod ‘oštećenice izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti’, navodi se u saopštenju koje prenosi “Hina”.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh