Crna hronika

Modriča: Djeca se izgubila u blizini minskog polja

Prava drama odvijala se u noći između srijede i četvrtka u Modriči kada su roditelji prijavili nestanak tri 14-ogodišnja dječaka, koji su se izgubili u obližnjoj šumi.

Potraga u Modriči - ATV

Zahvaljujući pravovremnoj reakciji policije i veoma dobrom poznavanju terena, poslije skoro pet sati potrage dječaci su pronađeni i spaseni.

Dodatni problem je predstavljalo to što se u blizini mjesta gdje su oni nestali nalazi minsko polje, pa su svi bili u strahu da dječaci ne krenu u tom pravcu.

Školski drugovi

Sve je počelo u srijedu u poslijepodnevnim satima kada su tri školska drugara otišli na izlet kod izvora vode zvanog “Šićara”, gdje su se često okupljali.

Međutim, problem je nastao kada su dječaci odlučili da krenu kući i umjesto standardnim putem, kojim uvijek idu, dogovorili su se da idu prečicom kroz šumu. Taj put niko od njih nije dobro poznavao – rekao je izvor “Srpskainfo”.

Oni su išli tim putem jedno vrijeme, dok nisu shvatili da su se izgubili i da ne mogu naći pravi put da se vrate kući.

Jedan od njih je tada pozvao oca i rekao da su se izgubili i da ne znaju gdje se nalaze. Otac tog dječaka je odmah pozvao pomoćnika komandira policije, koji im je komšija, i rekao mu da mu se izgubio sin. Ovaj pomoćnik komandira je odmah obavijestio policijsku stanicu o tome šta se dešava – pojašnjava naš sagovornik.

Potraga

U potragu za nestalim dječacima odmah su u upućene policijske patrole, a među njima su bila i dva pomoćnika komandira.

Dolaskom u blizini šume u kojoj su se nalazi dječaci policija je srela dječakovog oca, koji ih je pozvao, i njegovog komšiju. Oni su već krenuli u potragu. Potom su se svi zajedno uputili prema mjestu gdje su djeca objasnila da se nalaze. Poseban je strah bio to što se na tom dijelu nalaze minska polja, pa su se svi plašili da djeca slučano ne uđu u to području – kaže izvor iz istrage.

Signal

Dodaje da je otac često telefonom zvao sina da im objasni šta vide, ali pošto je riječ o šumi i nepristupačnom predjelu, stalno se gubio signal.

U jednom trenutku ostali su bez signala i nekoliko sati se nisu mogli čuti. Kada su konačno uspostavili vezu, dječaci su im objasnili da su prošli kraj nekog dalekovoda. Upravo ta informacija je bila ključna u njihovom pronalasku. Policajci su veoma dobro poznavali to područje i kada su oni spomenuli dalekovod, odmah su znali u kom pravcu trebaju da se zapute – prepričava naš sagovornik, koji je bio uključen ovu potragu.

Ubrzo nakon toga dječaci su pronađeni i spaseni.

Kiša

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez nam je pojasnila da su djeca pronađena oko jedan sat iza ponoći na nepristupačnom terenu, unutar šume oko mjesta Riječani Gornji.

Taj dan je padala kiša, pa su dječaci pronađeni mokri i preplašeni, ali na sreću, bez vidnih povreda. Nakon toga, policajci su djecu, roditelja i komšije službenim vozilima odvezli kući – rekla je Kerkezova.

Okupljenje mladih

Komšije nestalih dečaka kažu da je izvor vode zvani „Šićara“ mjesto gdje su oni često odlazili na izlete i druženje.

Na taj izvor dosta mladih ide kada je fino vrijeme. Znam da su oni bili i ranije na tom mjestu i nikada ranije nije bilo problema. Vjerovatno su, kada su krenuli kući, negdje pogrešno skrenuli i tako se izgubili. Ovo ujedno može biti poruka i drugoj djeci koja idu tu na izlet da se uvijek drže obilježenih puteva i da ne skreću u šumu – poručio je jedan od komšija, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh