Crna hronika

Mučki pretučena u stubištu zgrade: Advokatica nudi 10.000 km za informaciju o napadaču

Četiri godine od napada na poznatu jajačku advokaticu Delisu Madžo još nije otkriven počinilac, niti motiv ovog mučkog djela.

Delisa Madžo - Avaz

Advokatica Madžo ponudila je nagradu u iznosu od 10.000 KM za bilo kakvu informaciji o napadaču.

Nažalost, nakon četiri godine još nije pronađen počinilac. Međutim, ja sam još sigurna i nadam se da će se to desiti. Kada je u pitanju izvršilac ovog krivičnog djela, smatram da to može biti samo osoba koja je bila revoltirana jer je izgubila spor sa mnom, odnosno od stranke koju sam zastupala – kaže Madžo.
Napad se dogodio 11. maja 2016. godine u stubištu njene zgrade, koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradske apoteke u Jajcu.

Tom prilikom nanesene su joj teške tjelesne povrede u vidu fraktura sinusa, nosnih i jagodičnih kostiju, kao i gornje vilice, piše “Avaz“.

Poslije napada je hitno odvezena na Maksilofacijalnu hirurgiju u Zenici, a zatim je hospitalizirana na Maksilofacijalnoj hirurgiji u UKC-u Sarajevo.

Odnos kolega

Za mene je to bilo razočaravajuće da Tužilaštvo još nije otkrilo napadača jer smo mi, na neki način, i kolege. Od njih sam očekivala da će uložiti više napora, ali nisu ništa poduzeli iako sam im se više puta obraćala – prisjeća se advokatica Delisa Madžo.

Policijska uprava Jajce i MUP SBK provode istražne radnje. Advokatica im je dostavila spisak predmeta u kojima je suprotna strana izgubila sporove.

Smatram da je neko od njih mogao biti jedan od napadača ili nalogodavaca koji su, jednostavno, to učinili iz osvete ili revanšizma. Još nemam nikakvih saznanja, niti povratne informacije da je MUP SBK izvršio sve radnje i provjerio te predmete. Meni ostaje samo jedno veliko razočarenje jer nisam mogla steći bilo kakav utisak da su uopće zainteresirani da otkriju potencijalne napadače – rekla je Delisa Madžo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh