Crna hronika

Vatrogasci pet sati izvlačili unesrećene: Jedan mladić poginuo, drugom se bore za život

Jedan mladić je poginuo, a drugi je teško povrijeđen u nesreći koja se u noći sa utorka na srijedu dogodila u mjestu Lisice kod Ljubuškog.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Informacija je potvrđena u dnevnom izvještaju Civilne zaštite ZHK, u kojem se navodi da se nesreća dogodila oko ponoći.

Na mjestu nesreće sa dva vozila i pet vatrogasaca intervenirali su i ljubuški vatrogasci, koji su od ponoći do jutros u pet sati izvlačili unesrećenu osobu iz vozila, prenosi “Faktor“.

Prema informacijama iz MUP-a ZHK, u trenutku nesreće u vozilu “golf”, koje je sletjelo s ceste, nalazili su se vozač K. B. (26) i suvozač A. G. (22), obojica iz mjesta Grab kod Ljubuškog.

Od zadobijenih povreda K. B. je preminuo na mjestu nesreće, dok je A. G. prevezen na ukazivanje pomoći

Prema nezvaničnim informacijama, on je životno ugrožen.

Uviđaj su, uz prisustvo dežurnog kantonalnog tužioca, obavili pripadnici PU Ljubuški.

Tužilac je naredio obdukciju, koja će biti obavljena u mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru, a vozilo je izuzeto i prevezeno u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh