Crna hronika

Ibro Bostandžija pušten na slobodu: Branio kćerku od nasilnika u kojeg je pucao

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je ukinut pritvor Ibri Bostandžiji iz Sarajeva..

Mjesto napada - Faktor.ba

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je ukinut pritvor Ibri Bostandžiji iz Sarajeva, koji je uhapšen u novembru prošle godine nakon što je iz vatrenog oružja ranio Adnana Tahirovića, braneći od njega svoju kćerku, a Tahirovićevu tadašnju nevjenčanu suprugu, koju je napao nožem.

Informaciju je potvrdio advokat Muhidin Kapo, koji zastupa Bostandžiju, protiv kojeg je Sud potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

– Tužilac je tražio produženje zbog bojazni da bi mogao utjecti na svjedoke – kćerku, suprugu i komšije, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djelo. Mi smo se tome usprotivili, jer su svjedoci već saslušani, podignuta je i potvrđena optužnica, a kako će ponoviti krivično djelo koje je počinio o nužnoj odbrani. Sud je to odbio i u petak mu je ukinut pritvor – kazao je Kapo.

Okršaj Bostandžije i Tahirovića dogodio se 13. novembra u ranim jutranjim satima u sarajevskom naselju Aneks. Tahirović je tada, naoružan nožem, provalio u stan u kojem je s djecom bila njegov nevjenčana supruga Alema Bostandžija, koja ga je prethodno napustila jer ju je zlostavljao.

Napao ju je nožem i u namjeri da je usmrti zadao joj nekoliko ubodnih povreda. U stan je tada dotrčao Alemin otac, koji živi na spratu iznad nje, na kojeg je Tahirović također nasrnuo nožem, nanijevši mu ubodne povrede abdomena.

Policija je uhapsila obojicu, a zanimljivo je da su oba prva ročišta za određivanje pritvora morala biti odražana u KCUS-u, jer je Bostandžija bio smješten na Abdominalnu hirurgiju, a Tahirović, kojem je iz vilice izvađen metak ležao je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju.

Njemu je, u odvojenom postupku, potvrđena optužnica za dvostruki pokušaj ubistva, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh