Crna hronika

Preminuo jedini zaraženi koronavirusom iz Srebrenice

Usljed zaraze koronavirusom preminula je jedina zaražena osoba iz Srebrenice. Muškarcu iz Skelana potvrđeno je prisustvo infekcije koronavirusom 10. aprila, a dva dana kasnije je prebačen na liječenje u Beograd obzirom na to da je bio zdravstveni osiguranik u Srbiji.

Srebrenica - ekapija.ba

O njegovoj smrti saopštio je Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenice, a prenosi portal “Esrebrenica“.

Štab je konstatovao da u Srebrenici trenutno nema zaraženih koronavirusom, a da je pet osoba u kućnoj izolaciji, većinom vozači koji obavljaju poslove transporta roba.

Istaknuli su da postoji bojazan zbog nelegalnih prelazaka granice iz Bajine Bašte u Srbiji gdje ima 21 potvrđen slučaj koronavirusa.

Iz Opštine Srebrenica zbog toga je upućena molba Graničnoj policiji BiH da pojačaju kontrolu ovog dijela granice sa Srbijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh