Crna hronika

Incident u Tuzli: Komšiji nanio teške tjelesne povrede zbog imovinskog spora

Goran Sabranović iz Tuzle teško je povrijeđen u jučerašnjem incidentu koji se dogodio u naselju Miladije u ovom gradu, zbog neriješenog imovinsko-pravnog spora. U ovaj slučaj se pored istražnih organa uključila i Komisija za zaštitu ljudskih prava i sloboda Grada Tuzle.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Kako je za “Klix” potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), muškarca inicijala G.S. je pod još uvijek neutvrđenim okolnostima fizički napao S.G., koji je nedugo nakon incidenta lišen slobode.

“Policijska stanica Zapad jučer je oko 14:30 sati obavještena da je u ulici Pavla Gorana u Tuzli došlo do tučnjave između više osoba. Na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su evidentirali učesnike događaja”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Kako je istaknula, prilikom fizičkog obračuna muškarac inicijala S.G. zadao je udarac nogom u glavu G.S., a u incident se umiješalo još nekoliko komšija.

“Tom prilikom G.S. je sanitetskim vozilom prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje su mu u Klinikama za bolesti uha, grla i nosa te neurohirurgije konstatovane teške tjelesne povrede. S.G. je potom lišen slobode”, precizirala je Kapidžić.

O događaju je obavješten i kantonalni tužilac, a potrebne radnje sprovode službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Tokom ovog dana uhapšeni bi trebao biti predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Iz ove pravosudne institucije nam je potvrđeno da se operativni rad na prikupljanju dokaza obavlja pod njihovim nadzorom.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, G.S. je zapravo Goran Sabranović, dok je S.G. Samir Ganić. Zategnuta situacija u njihovim međuljudskim odnosima traje već duži vremenski period, a zbog prijetnje likvidacijom porodici Sabranović, Ganić je prošle godine osuđen uslovno na godinu dana, odnosno šest mjeseci zatvora za ponovljeno krivično djelo.

U ovaj slučaj se pored istražnih organa uključila i Komisija za zaštitu ljudskih prava i sloboda Grada Tuzle, kao i Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednica (HDZ) iz kojeg su se danas oglasili.

Kako su naveli, oštro osuđuju osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne povrede Goranu Sabranoviću i to od više osoba.

“Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost. Fizičko nasilje i obračun kojeg je neko sebi uzeo za pravo kao obrazac rješavanja određenih imovinsko-pravnih sporova je nedopustiv i protiv takvog oblika sve institucije se moraju odlučno boriti i maksimalno kažnjavati pojedince koji počine takvu vrstu krivičnog djela”, kažu iz Gradskog odbora HDZ-a.

Kako istiću, posebno ih žalosti vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti koji su bili primjećeni kroz ovaj slučaj.

“Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada. Zbog svega toga i određene uznemirenosti kod stanovnika Tuzle koja je predstavljena i kroz medijska izvještavanja potrebna je hitna reakcija nadležnih institucija i upoznavanje javnosti sa detaljima slučaja”, zaključili su iz tuzlanskog ogranka HDZ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh