Crna hronika

Novi Travnik: Djevojčica poginula u padu sa osmog sprata

Novi Travnik od danas je zavijen u crno jer je trinaestogodišnja djevojčica iz tog mjesta poginula kada je pala sa balkona solitera u Ulici kralja Tvrtka.

Policija - ATV

Djevojčicu, koja je pala pod još neutvrđenim okolnostima, pronašli su prolaznici.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesreća se desila na balkonu stana koji se nalazi na osmom spratu, u kojem je inače živjela trinaestogodišnjakinja, a prema dosadašnjim informacijama, u ovom slučaju ništa ne ukazuje da ima elemenata krivičnog djela.

Policija nije otkrila detalje ove velike tragedije, a istražuje se kako je došlo do nesreće koja je šokirala cijelu BiH.

Kako su potvrdili u MUPu Srednjebosanskog kantona, ovaj slučaj je prijavljen u ponedjeljak rano ujutro i oni su odmah na teren poslali ekipu.

Naime, kako su naveli za “Nezavisne“, pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 obaviješteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno tijelo djevojčice.

O ovome je obaviješteno i Tužilaštvo Srednjebosanskog kantona“, naveli su iz MUPa SBK.

Oni su naveli da je istraga o ovom slučaju u toku, zbog čega nisu mogli otkriti više detalja.

U Tužilaštvu SBK potvrđeno je da je dežurni tužilac naložio obdukciju tijela stradalog djeteta i druge istražne radnje te ni oni nisu mogli saopštiti više informacija dok se to ne završi.

Budući da u vrijeme izolacije djeca, ali i odrasli, provode dosta vremena na balkonima, potreban je dodatni oprez, ali i nadzor nad mališanima kako ne bi dolazilo do nezgoda ili većih tragedija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh