Crna hronika

Sarajevska policija jučer kaznila više od 200 građana zbog nepoštivanja mjera

15 osoba sankcionirano zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina

Sarajevska policija - N1info.com

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 35 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati, dok je 15 osoba sankcionirano zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina.

Zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru policijski službenici Uprave policije na području Kantona Sarajevo sankcionirali su 152 lica tokom jučerašnjeg dana.

Podsjetimo, jučer su tokom dana bile pojačane aktivnosti policijskih službenika Uprave policije na cijelom području Kantona Sarajevo s ciljem kontrole poštivanja naredbi nadležnih organa donesenih u vezi prevencije širenja koronavirusa, a za čiju provedbu je zadužen, između ostalih, i ovaj policijski organ.

Na pres-konferenciji Federalnog štaba civilne zaštite jučer je rečeno kako je tokom vikenda primjećen veći broj građana na izletištima, a kako je “Avaz” pisao policijske patrole su kontrolirale građane na Igmanu i Bjelašnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh