Crna hronika

Krizni štab HNK saopštio detalje o smrti muškarca iz Čapljine

Stariji muškarac iz Čapljine preminuo je sinoć na SKB Mostar od posljedica zaraze koronavirusom.

SKB Mostar - Twitter

Potvrdio je ovo danas Krizni štab HNK na redovnoj konferenciji za novinare.

Savjetnik predsjednika Vlade HNK Darko Juka rekao je da se radi o osobi rođenoj 1934. godine, koja je na SKB Mostar primljena kao jedini pozitivni slučaj iz Čapljine.

I prije nego je preminuli zaražen koronavirusom imao je poprilične zdravstvene tegobe, od nepokretnosti pa do težih tegoba u respiratornom sistemu.

Zaključno s noćas u ponoć, HNK ima ukupno 103 potvrđena slučaja koronavirusa, od čega dva tokom jučerašnjeg dana – oba iz Čitluka – kazao je Juka.

Direktor ZZJZ i član Kriznog štaba HNK, doktor Nermin Avdić ističe da je u zadnja 24 sata testirano 87 osoba, od čega su bila dva pozitivna slučaja iz Čitluka.

Avdić ističe da je na području HNK uspostavljena dobra mreža epidemiologa kojih najviše nedostaje u ovim trenucima.

Jedan epidemiolog nadzire aktivnosti u SKB Mostar, a uspostavljen je dobar epidemiološki nadzor i u domovima zdravlja. Epidemiologa su dobili i Konjic, ali i Čitluk – koji je najveće žarište i problem trenutno na području HNK.

Ove mjere koje smo uveli daju rezultate i hoću da se zahvalim svim građanima koji ih poštuju. Nažalost, uvijek imamo par izuzetaka koji ne žele da ih se pridržavaju, a nisu svjesni da na ta način ugrožavaju ne sebe i svoju porodicu, već i širu okolinu – poručio je Avdić, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh