Crna hronika

Bijeljina: Četiri novozaražena pacijenta

Jutros do 8 sati na području Bijeljine, potvrđeno je da su na COVID 19 pozitivne još četiri osobe. Radi se o pacijentu iz Bijeljine, koji je nedavno boravio u bivšem Centru za srce u Tuzli, gdje se prije nekoliko dana pojavila infekcija korona virusom.

Korona virus u BiH - Twitter

On se u bolničkom karantinu na respiratoru nalazi od 30. marta. U karantinu je i njegova supruga, dok se kćerka nalazi u kućnoj izolaciji pod strogim nadzorom. Obje su testirane, a rezultati se tek očekuju.

Pozitivan je i rezultat testiranja sa suprugu dijaliznog pacijenta kod kojeg je ranije potvrđen COVID 19, kao i nalaz za još jednu osobu koja se nalazi u UKC Banja Luka, takođe sa područja Bijeljine, prenosi “Srna”.

Na području Bijeljine za sada su zabilježena ukupno tri klastera, a u saradnji sa higijensko-epidemiološkom službom odmah je organizovano evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

Očekuju se rezultati za još devet uzoraka. Do danas su testirane 44 osobe. Pod nadzorom se trenutno nalazi 79 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh