Crna hronika

Denis Sadiković optužen za silovanje svoje djevojke

Također se tereti u za protivpravno lišenje slobode djevojke M. Š.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo kojom se Denis Sadiković tereti za silovanje i protivpravno lišenje slobode svoje djevojke M. Š.

– Uz optužnicu postupajuća tužiteljica je predložila produženje pritvora prema optuženom zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, konkretno na oštećenu i zbog ponavljanja krivičnog djela- kazala je Azra Bavčić portparol Tužilaštva KS.

Sadiković je uhapšen 9. januara zbog sumnje da je počinio krivična djela silovanje, protupravno lišenje slobode i nanošenje lakše tjelesne povrede.

Sadiković je ranije negirao da je silovao svoju djevojku, tvrdeći da je pristanak na odnos bio obostran.

Negirao je i da je djevojku držao tri dana zaključanu u stanu, tvrdeći da je ključ sve vrijeme bio u vratima te da je, na kraju, ona sama i napustila stan.

Priznao je da su se posvađali te da ju je on tom prilikom udario po licu i bacio na zid, ali i da je ona njega gađala telefonom.

Ljekari su konstatirali da je djevojka zadobila lakše povrede na glavi, lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh