Crna hronika

Zgrada u Vogošći u potpunoj izolaciji zbog zaražene žene

Odmah po dobijanju prvih saznanja o tome da je kod jedne stanovnice Vogošće utvrđeno da je pozitivna na koronavirus, Štab civilne zaštite Općine Vogošća donio je naredbu kojom se stambena zgrada u kojoj živi zaražena osoba odmah stavlja u potpunu izolaciju.

Zgrada u Vogošći - Hayat.ba

Kako je saopšteno je iz Općine Vogošća , to podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim osobama, osim zdravstvenim radnicima, policijskim službenicima i ovlaštenim pripadnicima civilne zaštite.

U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine, kao što su namirnice i lijekovi, bit će dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja, kaže se u saopštenju, prenosi “Fena”.

Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Neovisno o tim podacima poduzimaju se hitre mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala, ističu iz Općine Vogošća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh