Crna hronika

Krše samoizolaciju: Od 511 kontrolisanih Sarajlija, 39 nije nađeno na adresi

Od 511 građana Sarajeva kojima je izrečena mjera obavezne samoizolacije, policija na adresi nije pronašla njih 39, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija - Hayat.ba

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili su ukupno 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije.

“Od navedenog broja, u 39 slučajeva lica kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečena na adresi, o čemu su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi, radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Apelujemo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi s izrečenim mjerama izolacije”, kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, navodi “Depo“.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi s proglašenim stanjem nesreće, dodao je Hadžiabdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh