Crna hronika

“Svi putnici iz autobusa iz Italije, koji su stigli u Zavidoviće, su pod nadzorom”

Adnan Jupić, ministar za zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdio je za “Hayat”, da je autobus sa 19 putnika iz Italije stigao u Zavidoviće, ali da su svi putnici pod nadzorom.

Adnan Jupić - Hayat.ba

“Kada mi je javljeno da stiže autobus iz Italije, odmah sam angažirao nadležne službe da dočekaju putnike na stanici i reagiraju u skladu sa novonastalom epidemiološkom situacijom. Putnike koje su stigli iz Italije dočekao je epidemiolog i sada se nalaze u kućnoj izolaciji. Svi su pod zdravstvenim nadzorom i u slučaju da se pojave neki neželjeni simptomi bit će testirani na virus. Svi su evidentirani. Od njih smo dobili brojeve telefiona, adrese, matične brojeve… Nema mjesta panici jer su svi u izolaciji i sve se redovno prati”, kazao je ministar Jupić za “Hayat“.

Ministarstvo na čijem je čelu otišlo je korak dalje kako bi na vrijeme mogli reagirati u složenijim situacijama.

“Jedan dio Očnog odjela Kantonalne bolnice u Zenici preuredili smo i oslobodili u slučaju da se pojavi neki pacijent koji je pozitivan na virus, a kojem je neohodna hitna operacija ili u poroda žene zaražene virusom”, kazao je Jupić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh