Crna hronika

Sutkinja Opštinskog suda u Zenici uhapšena zbog korupcije

Sudija Opštinskog suda u Zenici čiji su inicijali M.K. uhapšena je danas zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Sudski čekić - Nezavisne.com

U saopštenju se navodi da je M.K. uhapšena nakon višemjesečnog praćenja i istražnih radnji u sklopu akcije kodnog naziva “Kameleon”.

Hapšenje su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izveli pripadnici Federalne uprave policije Sarajevo uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno bezbjednosne agencije.

Hapšenje je uslijedilo kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjesečnog rada na aktivnostima u akciji koje su provodile navedene agencije pod nadzorom ovog Tužilaštva, zbog postojanja osnova sumnje da je sudija Opštinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšena će u toku sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh