Crna hronika

Radnik na gradilištu u centru Sarajeva zadobio po život opasne povrede

U ulici Franca Lehara, na gradilištu u blizini hotela Holiday i šoping centra Alta jučer kasno popodne dogodila se nesreća u kojoj je teško povrijeđen radnik firme “Hodžić gradnja”.

Policija FBiH - 6yka.com

Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, slučaj je Drugoj policijskoj upravi prijavljen u 17.30 sati.

Povrijeđeni M. E. (1969) vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen je na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, gdje su mu ljekari konstatovali teške povrede opasne po život. Radi se o frakturi grudnog koša. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je kvalifikovao krivično djelo kao teška djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem građevinskih radova – kazali su iz MUP-a KS.

Iz policije su dodali da su jutros na teren izašli dežurni istražitelji Odjela krim-policije Druge PU, dežurni istražitelji Odjeljenja za imovinske delikte Uprave policije MUP-a KS, kao i inspektor zaštite na radu.

U toku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, u oktobru prošle godine na ovom gradilištu se također dogodila nesreća, kada su u eksploziji povrijeđena dvojica radnika, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh