Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv Rasima Demirovića: Mafiji u Hercegovini nudio 100.000 eura za ubistvo brata

Rasimov pakleni plan početkom septembra prošle godine osujetili su istražitelji Federalne uprave policije.

Rasim Demirović - Avaz.ba

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona okončalo je istragu te podiglo optužnicu protiv Rasima Demirovića (55) iz Bihaća zbog sumnje da je podstrekivao više osoba na ubistvo svog brata Bajana Demirovića te zbog nanošenja teških povreda Bajanovom sinu Nevresu.

Mjere zabrane

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je predmetnu optužnicu te se očekuje zakazivanje ročišta za suđenje u ovom predmetu. Optuženi je pušten iz pritvora, ali su prema njemu određene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama – saopštila je za “Avaz” Irena Marjanović-Čavkić, portparol Tužilaštva USK.

Rasimov pakleni plan početkom septembra prošle godine osujetili su istražitelji Federalne uprave policije, koji su presreli njegove razgovore sa mafijom u Hercegovini.

Dugovao novac

Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku sumu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Tražio je i da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom. Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM.

Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine. Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a biznis je razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Više puta pokušavao

Osumnjičenom R. D. na teret se stavlja postojanje osnova sumnje da je od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao anagažirati određeni broj osoba koje bi izvršile ubistvo oštećenog B. D. i nanijele teške tjelesne povrede oštećenom N. D., za šta je on bio spreman platiti sto hiljada eura – navedeno je u saopštenju Tužilaštva USK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh