Crna hronika

Majka iz Mostara prijavila muža za zlostavljanje djece

Iz Mostara dolazi potresna priča o majci koja je s dvije djevojčice prije devet i pol mjeseci stigla u Zagreb tražeći za njih zaštitu od nasilnog oca. Tvrdi kako u Bosni i Hercegovini to nije imala zbog korupcije i političkih veza.

Nasilje - Ilustracija/Nezavisne.com

Bivši suprug optužen je za se*sualno zlostavljanje mlađe djevojčice, no majka tvrdi da se radi o moćnoj porodici koja ju je optužila da je sve izmislila.

BiH od Hrvatske sada traži djecu natrag, a isto je odlučio i zagrebački općinski sud.

“Život s njim je bio pakao. Ne znam, i u trudnoći me znao udariti, baciti u pod, uvrede, po 10-15 dana ne dolazi kući, ne znam gdje je, njegova majka je govorila da se sklonim, da će nas uništiti”, rekla je majka.

Ovako svoju priču za “RTL” priča majka iz Mostara koja je supruga u Bosni i Hercegovini prijavila za se*sualno zlostavljanje djece. Sve je počelo, kaže, nakon razvoda, kada su kćerke oca viđale vikendima.

“Dolazi od oca ponovo s vikenda jako uplakana i plače kao što ni odrastao čovjek ne bi plakao kada izgubi nekoga, jeca, kida se, nakon što sam je istuširala ponovno sam joj namazala guzu jer je bila crvena. Rekla je da ju peče. Grli me i govori mi: „Meni tata nešto radi što se meni ne sviđa”, prepričava majka djevojčice.

U Bosni i Hercegovini, kasnije i Hrvatskoj djevojčice su ispitane bezbroj puta. Gotovo svaki put im se nije vjerovalo. Vještaci su tvrdili da ih je majka izmanipulirala.

Razočarana majka tvrdi riječ je o imućnoj i moćnoj porodici protiv koje se ne može boriti.

“Oni sve vrijeme idu s tom propagandom da ja želim neki novac, da sam ja neka zla nevjesta, bivša nevjesta koja hoće još novca, koja hoće veću alimentaciju, ne želim ništa. Ako treba, ja ću njemu plaćati alimentaciju, radit ću sto poslova“, izjavila je majka.

Advokatica optuženog oca zbog zaštite djece ne smije puno govoriti o slučaju. No, tvrdi kako se radi o ozbiljnoj odluci suda koji nalaže da se djeca moraju vratiti u BiH što je potkrijepljeno tvrdnjama vještaka.

“Nalazom i mišljenjem je utvrđena manipulativnost majke te je iz tog razloga presuda takva kakva je. Bilo kakvim iznošenjem podataka o djeci teško se krše dječja prava i otac je spreman pokrenuti zaštitu na svaki zakonom dozvoljen način”, poručila je advokatica optuženog oca.
Advokat majke ne može se pomiriti s tvrdnjama suda da je majka otela djecu koja na 17 stranica obrazlaže da je to otmica i da se ona mora vratiti, hrvatski državljani se moraju vratiti u drugu državu.

“To je nevjerojatna odluka. Na rubu pameti”, kazao je Zvonimir Hodak, advokat majke.

“Njemu je teško, kao ocu, to je dugo vrijeme koje je odvojen od djece i želi da se postupak završi što prije i da ponovo bude sa svojom djecom”, izjavila je advokatica optuženog oca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh