Crna hronika

Bosanac umiješan u smrt maloljetnice: Zajedno se drogirali, nije joj ukazao pomoć?

Hrvatski policajci uhapsili su muškarca nakon što je u zagrebačkom naselju Sopot u subotu pronađeno tijelo maloljetnice (16) umotano u tepih.

S privođenja osumnjičenog - Avaz.ba

Riječ je o Radoji R. (30), državljaninu Bosne i Hercegovine.

On se sumnjiči za krivična djela omogućavanje trošenja droga i nepružanje pomoći.

Tijelo djevojke pronađeno je u subotu u 7:20 sati na ulazu u podrum zgrade. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Na tijelu nije bilo tragova nasilja pa se odmah posumnjalo da se radi o predoziranju.

Konačan sud dat će rezultati obdukcije. Ako se Radoji R. i sudskim putem dokaže krivica, prijeti mu i do 15 godina zatvora.

Tragična smrt srednjoškolke za kojom se tragalo od 26. januara šokirala je javnost.

Hrvatski mediji pišu da je nesretna djevojka dobar dio djetinjstva provela po domovima, iz kojih je bježala.

Porodica je 16-godišnjakinju pokušavala na sve moguće načine izvesti na pravi put. Kontrolirali su ju i putem društvenih mreža, na kojima je pronalazila krivi oblik zabave, ali svaki njihov potez je bio uzaludan.

U Radoji je srednjoškolka pronašla povjerenje i dobro društvo te je često svraćala u stan u Sopotu u kojem je ostao živjeti nakon smrti vlasnika, prenosi “Jutarnji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh