Crna hronika

Policija se sukobila sa migrantima u Velikoj Kladuši

Policija se u subotu sukobila sa stotinama migranata koji su pokušavali da izađu iz prepunog kampa Miral u Velikoj Kladuši tokom protesta zbog uvjeta u objektu te postupanja Hrvatske policije, piše Reuters.

No image - Haber.ba

Policija je tokom protesta kojeg su se čuli uzvici ‘Sloboda’, ‘Vratite nam novac’ i Prestanite da nas tučete’, uhapsila nekoliko ljudi, kazali su svjedoci.

Nije bilo informacija o povredama.

„Hrvatska policija je jako, jako loša. Želimo da se granica otvori. Molimo, nemojte nas više udarati. Ne oduzimajte naše jakne, cipele i čarape. Oni sve oduzimaju”, kazao je za Reuters Salam Batu, jedan od migranata u kampu, prenosi “N1“.

“Svi ovdje žele otići prema granici i dalje u Italiju, Njemačku ili Francusku”, istakao je jedan Pakistanac koji se predstavio kao Simon.

“Ako idemo na granicu, hrvatska policija nam zapali jakne i cipele, oduzimaju mobilne telefone”, kazao je Reutersu.

U kampu Miral se trenutno nalazi oko hiljadu migranata, što je za 300 više od kapaciteta kampa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh