Crna hronika

FUP u Orašju uhapsio sekretara Crvenog križa zbog prevare teške 115.000 KM

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije.

Hapšenje - Ilustracija/Vijesti.ba

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, uhapsili su osobu inicijala D.M. (1966.), sekretara Crvenog križa Orašje, koji se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela ‘Obmana pri dobijanja kredita ili drugih pogodnosti’, u sticaju s krivičnim djelom ‘Zloupotreba položaja ili ovlaštenja’.

Uhapšeni se sumnjiči da je činjenjem navedenih krivičnih djela počinio novčanu štetu Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, u iznosu od 115.000 KM.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije i biti će u zakonskom roku predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona, saopšteno je iz FUP-a, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh